Som det fremgår af vedhæftede referat blev der fastsat uændret kontingent 100 kr.
Hvis du ikke allerede har betalt kontingent, så er det med at få det gjort, Overføres til klubbens konto i Vestjysk Bank, reg.nr. 7739 kontonr. 1418611. Husk at oplyse navn på indbetalingen
Vores bidrag til Brabrand Kulturuge. Lækker mad hvori indgår en af de 3 udvalgte gyldne dramme. Desuden Irsk musik og mulighed for at lære at danse irsk folkedans
Brabrand Whiskyklub – Maltværket har i år arrangeret bus til Whiskymessen i Sydbank Arena i Kolding lørdag den 2. marts 2024.
Bussen afgår fra Det Gamle Gasværk, Byleddet 2C, 8220 Brabrand kl. 8.15 og returnerer til samme lokation med ankomst omkring kl. 19.15.
Busturen koster kr. 250.
Tilbuddet om bustransport er åbent for alle, så kender du nogen, der planlægger at deltage i Whiskymessen, er du velkommen til dele denne mail.
Det kræver billet at komme ind på Whiskymessen. Billet kan købes på Whiskymessen 2024 – Danmarks største whiskyevent | Billetter | Kolding | Mad <https://billetto.dk/e/whiskymessen-2024-danmarks-storste-whiskyevent-billet ter-828811?utm_source=billetto+advertising&utm_medium=search+engines&utm_cam paign=google&utm_content=1DK&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA8YyuBhBSEiwA5R3-E6Ob gCmXO2f7NWpUKLw3KtXSfCKFATDS2pugHO6FDlLkFk-VzzoJxBoCX30QAvD_BwE&vs=428c1cb3- d4d6-4023-a9eb-f1239fcf474b> & Drikke | Billetto — Denmark.
Tilmelding til bustransport sendes til lb@brabrandwhisky.dk <mailto:lb@brabrandwhisky.dk> . Betaling overføres til klubbens konto i Vestjysk Bank, reg. nr. 7739, kontonr. 1418611 med angivelse af navn og teksten ”Bus”.
Brabrand Whiskyklub – Maltværket har haft tradition for at tage til Skotland hvert andet år i Kr. Himmelfartsferien, ikke blot for at besøge destillerier og smage god whisky, men også for at opleve fællesskabet i Danmarks bedste whiskyklub. Vi var sidst afsted i 2022, hvor bl.a. Campbeltown, Arran, og Oban nød godt af vores tilstedeværelse.
I 2024 går turen til Irland, nærmere bestemt Dublin og et par afstikkere til nærliggende områder.
Prisen bliver omkring 11.000,00 pr. person inkl. fly t/r, 4 overnatninger på hotel meget centralt i Dublin, egen bus med irsk-talende guide, full Irish breakfast alle dage, aftensmad alle dage, og samtlige indgange samt alle smagninger, hvoraf flere bliver ganske eksklusive.
Der er 20 pladser i bussen, så det er med at være hurtig på tasterne, når vi åbner for tilmelding søndag d. 1. oktober 2023 kl. 20.00. Tilmelding skal ske til lb@brabrandwhisky.dk og fordeling af pladser foregår efter “først-til-maltmølle” princippet.
Når tilmeldingen er bekræftet, skal der indbetales et depositum på kr. 5.000,- til klubbens konto i Vestjysk bank reg.nr. 7739 kontonr. 1418611 med angivelse af dit navn og teksten ”Irland 2024”.
Det er Steener Oksbjerre og Per Vester, der har tilrettelagt turen med god og uvurderlig hjælp fra en vaskeægte Irlandsekspert, Claus Hebor (se nærmere her: https://hebor.dk/hvor du finder adskillige interessante artikler om Irland).
Claus Hebor har udarbejdet vedhæftede program, idet ret til ændringer dog forbeholdes.
I oversigtsform ser programmet således ud:
Onsdag den 8. maj:
Fly fra Billund kl. 10.05 via Amsterdam med forventet ankomst i Dublin kl. 12.35
Indlogering på hotel, hvor vi bor hele turen, sen frokost, besøg samt smagning på Irish Whiskey Museum, middag, aften til fri afbenyttelse.
Vi går rundt i Dublin, og besøger 3 destillerier inkl. smagninger; Teeling, Dublin Liberties, og Pearse Lyons med indlagt frokost. 3-retters middag på restaurant og pub-besøg om aftenen.
Fredag den 10. maj:
Bussen kører os mod nord og vi besøger Slane Distillery og Boann Distillery, begge inkl. smagninger. Tilbage i Dublin spiser vi i hotellets restaurant og besøger endnu en pub med live musik.
Bussen kører os mod syd og vi besøger Powerscourt Distillery hvor vi nyder en “whiskey and food pairing”, hvorefter turen går videre til klosterbyen Glendalough, hvor vi præsenteres for endnu en smagning, denne gang udendørs og bestående af forskellige irske whiskeys præsenteret af vores guide, John Callely Jr.
Tilbage i Dublin har John forslag til en restaurant, efterfulgt af en pub-tur.
Vi starter smagningen kl. 19:30, hvor temaet denne aften er “blindsmagning” med aftapninger fra Fadandel.dk. Selve smagningen består af 8 forskellige aftapninger fra butikken.
Under smagningen vil der blive stillet nogle spørgsmål til den enkelte aftapning. Og efter endt smagning vil vi sammen gennemgå svarene på den enkelte aftapningen. Den, der har flest korrekte svar, vinder et gavekort til Fadandel.dk på kr. 600,00.
Efter smagningen/konkurrencen, vil der være mulighed for, at købe en flaske med hjem af de aftapninger, som Brian har med denne aften.
Skulle der være flasker fra shoppen, som du ønsker, at Brian tager med til dig, kan de bestilles på shoppen frem til og med den 8. juni. Under bestillingsprocessen på shoppen, bedes der vælges “afhentes i butikken” og i kommentar feltet skrive “Med til smagning.”
Smagningen koster kr. 395,00 for medlemmer og kr. 445,00 for ikke-medlemmer. Betaling kan ske ved overførsel til klubbens konto i Vestjysk Bank, reg.nr. 7739 kontonr. 1418611. Husk ved betaling at anføre dit navn efterfulgt af ”Blindsmagning”.
Der vil omtrent halvvejs i smagningen blive holdt en lille pause, hvor vi serverer lidt pølse og ost, og hvor det også vil være muligt at købe øl til rimelige priser.
Denne gang er det Whisky Peter, der forestår smagningen, der bliver en vekslen mellem gammelt og nyt, så vi kan få en fornemmelse af, hvordan whiskysmagen har forandret sig gennem de seneste årtier.
Smagningen foregår på Det Gamle Gasværk, Byleddet 2 C, 8220 Brabrand, fredag den 12. maj 2023 fra kl. 19.30, og den koster kr. 350 for medlemmer og kr. 400 for ikke-medlemmer. Betaling kan ske ved overførsel til klubbens konto i Vestjysk Bank, reg.nr. 7739 kontonr. 1418611. Husk ved betaling at anføre dit navn efterfulgt af ”Whisky Peter”.
Der vil omtrent halvvejs i smagningen blive holdt en lille pause, hvor vi serverer lidt pølse og ost, og hvor det også vil være muligt at købe øl til rimelige priser.
Tilmelding sker ved besvarelse af denne mail eller ved at skrive til mig på lb@brabrandwhisky.dk senest den 9. maj 2023.
Whisky Peter har skrevet lidt om smagningen:
I gamle dage var alting bedre! Eller var det?
i gamle dage var produktionsmetoderne lidt anderledes, udelukkende gode fade blev brugt til single malt. Hvis de da ikke røg i blends?
Kom med på en tur tilbage i tiden hvor vi smager et par klassikere i gammel og ny forklædning.
Vi starter med en Johnny Walker red label tappet i starten af 1960’erne og arbejder os igennem Ballantines fra 1970’erne op imod en nutidig variant.
Efter to sæt blends bevæger vi os til 1990’erne og to af Speysides bedste destillerier, hvor vi smager en 1990’er version af 12års Cragganmore op imod en “frisk” 12års
Til at slutte af, tager vi hele 3 stk Macallan
Først en 10års Macallan i klassisk sherry format, fra 1990’erne
Så en tilsvarende 12år Macallan sherry oak fra i dag
Og som rosinen i pølsenden en Macallan fra sherryfad tappet af SMWS ved fadstyrke.