Kategoriarkiv: Afholdte smagninger

Whiskymesse 2024 2. marts

Kære medlem af Brabrand Whiskyklub – Maltværket,

Brabrand Whiskyklub – Maltværket har i år arrangeret bus til Whiskymessen i
Sydbank Arena i Kolding lørdag den 2. marts 2024. 

Bussen afgår fra Det Gamle Gasværk, Byleddet 2C, 8220 Brabrand kl. 8.15 og
returnerer til samme lokation med ankomst omkring kl. 19.15.

Busturen koster kr. 250.

Tilbuddet om bustransport er åbent for alle, så kender du nogen, der
planlægger at deltage i Whiskymessen, er du velkommen til dele denne mail.

Det kræver billet at komme ind på Whiskymessen. Billet kan købes på
Whiskymessen 2024 – Danmarks største whiskyevent | Billetter | Kolding | Mad
<https://billetto.dk/e/whiskymessen-2024-danmarks-storste-whiskyevent-billet
ter-828811?utm_source=billetto+advertising&utm_medium=search+engines&utm_cam
paign=google&utm_content=1DK&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA8YyuBhBSEiwA5R3-E6Ob
gCmXO2f7NWpUKLw3KtXSfCKFATDS2pugHO6FDlLkFk-VzzoJxBoCX30QAvD_BwE&vs=428c1cb3-
d4d6-4023-a9eb-f1239fcf474b> & Drikke | Billetto — Denmark.

Tilmelding til bustransport sendes til lb@brabrandwhisky.dk
<mailto:lb@brabrandwhisky.dk> . Betaling overføres til klubbens konto i
Vestjysk Bank, reg. nr. 7739, kontonr. 1418611 med angivelse af navn og
teksten ”Bus”.

Blindsmagning med aftapninger fra Fadandel.dk fredag 9. Juni 2023

Vi starter smagningen kl. 19:30, hvor temaet denne aften er “blindsmagning” med aftapninger fra Fadandel.dk. Selve smagningen består af 8 forskellige aftapninger fra butikken.

Under smagningen vil der blive stillet nogle spørgsmål til den enkelte aftapning. Og efter endt smagning vil vi sammen gennemgå svarene på den enkelte aftapningen. Den, der har flest korrekte svar, vinder et gavekort til Fadandel.dk på kr. 600,00. 

Efter smagningen/konkurrencen, vil der være mulighed for, at købe en flaske med hjem af de aftapninger, som Brian har med denne aften.

Skulle der være flasker fra shoppen, som du ønsker, at Brian tager med til dig, kan de bestilles på shoppen frem til og med den 8. juni. Under bestillingsprocessen på shoppen, bedes der vælges “afhentes i butikken” og i kommentar feltet skrive “Med til smagning.”

Smagningen koster kr. 395,00 for medlemmer og kr. 445,00 for ikke-medlemmer. Betaling kan ske ved overførsel til klubbens konto i Vestjysk Bank, reg.nr. 7739 kontonr. 1418611. Husk ved betaling at anføre dit navn efterfulgt af ”Blindsmagning”.

Der vil omtrent halvvejs i smagningen blive holdt en lille pause, hvor vi serverer lidt pølse og ost, og hvor det også vil være muligt at købe øl til rimelige priser. 

Tilmelding sker ved at skrive til  lb@brabrandwhisky.dk senest den 6. juni 2023.

Smagning 12. maj 2023 – Whisky Peter

Denne gang er det Whisky Peter, der forestår smagningen, der bliver en vekslen mellem gammelt og nyt, så vi kan få en fornemmelse af, hvordan whiskysmagen har forandret sig gennem de seneste årtier.

Smagningen foregår på Det Gamle Gasværk, Byleddet 2 C, 8220 Brabrand, fredag den 12. maj 2023 fra kl. 19.30, og den koster kr. 350 for medlemmer og kr. 400 for ikke-medlemmer. Betaling kan ske ved overførsel til klubbens konto i Vestjysk Bank, reg.nr. 7739 kontonr. 1418611. Husk ved betaling at anføre dit navn efterfulgt af ”Whisky Peter”.

Der vil omtrent halvvejs i smagningen blive holdt en lille pause, hvor vi serverer lidt pølse og ost, og hvor det også vil være muligt at købe øl til rimelige priser. 

Tilmelding sker ved besvarelse af denne mail eller ved at skrive til mig på lb@brabrandwhisky.dk senest den 9. maj 2023. 

Whisky Peter har skrevet lidt om smagningen:

I gamle dage var alting bedre! Eller var det?

i gamle dage var produktionsmetoderne lidt anderledes, udelukkende gode fade blev brugt til single malt. Hvis de da ikke røg i blends?

Kom med på en tur tilbage i tiden hvor vi smager et par klassikere i gammel og ny forklædning. 

Vi starter med en Johnny Walker red label tappet i starten af 1960’erne og arbejder os igennem Ballantines fra 1970’erne op imod en nutidig variant. 

Efter to sæt blends bevæger vi os til 1990’erne og to af Speysides bedste destillerier, hvor vi smager en 1990’er version af 12års Cragganmore op imod en “frisk” 12års

Til at slutte af, tager vi hele 3 stk Macallan

Først en 10års Macallan i klassisk sherry format, fra 1990’erne

Så en tilsvarende 12år Macallan sherry oak fra i dag

Og som rosinen i pølsenden en Macallan fra sherryfad tappet af SMWS ved fadstyrke.

Generalforsamling

Ifølge whiskyklubbens vedtægter skal den årlige generalforsamling afholdes inden udgangen af marts måned. Der indkaldes derfor til afholdelse af ordinær generalforsamling fredag den 24. februar 2023 kl. 19.00. Generalforsamlingen afholdes på Det Gamle Gasværk, Byleddet 2 C, 8220 Brabrand.

Generalforsamlingen er åben for alle klubbens medlemmer, og deltagelse i generalforsamlingen kræver ikke tilmelding. Ønsker du at deltage i den efterfølgende whiskysmagning, skal du særskilt tilmelde dig denne, se nedenfor.

Dagsordenen vil være således:

 1. Valg af dirigent.
 2. Bestyrelsens beretning om klubbens virksomhed det forgangne år.
 3. Regnskab for klubbens virksomhed det forgangne år fremlægges og godkendes af medlemmerne samt fastsættelse af medlemskontingent for det kommende år.
 4. Behandling af indsendte forslag fra bestyrelse eller medlemmer.
 5. Valg af klubbens bestyrelsesmedlemmer og suppleanter.
 6. Valg af revisor og revisorsuppleant.
 7. Eventuelt. (Der kan ikke træffes beslutninger under dette punkt.)

På valg til bestyrelsen er i år:

 • Jan Mølgaard
 • Søren Peder Madsen
 • Steener Oksbjerre

På valg som suppleanter er:

 • Per Vester
 • Carsten Koudal

Alle er villige til genvalg.

Forslag fra medlemmer til behandling på den ordinære generalforsamling skal være formanden eller den øvrige bestyrelse i hænde senest otte dage før selve generalforsamlingen for at kunne optages på dagsorden.

Klubben er vært for en øl og en vand i forbindelse med generalforsamlingen.

Smagning efter generalforsamlingen

Efter generalforsamlingen afholder vi en lille whiskysmagning.

Vi har aftalt med Snævar Albertson fra Sall Whisky Distillery, at han præsenterer prøver på destilleriets produkter, herunder en smagsprøve fra vores egen tønde, der nu på 4. år ligger til lagring på destilleriet.

Der vil undervejs i smagningen blive en pause, hvor der serveres lidt ost og pølse, og der kan købes øl og vand til rimelige priser.

Deltagelse i whiskysmagningen, der kun er for medlemmer af Brabrand Whiskyklub – Maltværket, koster kr. 250 og kræver særskilt tilmelding. Ønsker du at deltage i smagningen, beder jeg dig derfor sende mig en mail herom på lb@brabrandwhisky.dk senest fredag den 17. februar 2023. 

Betaling for deltagelse i smagningen skal ske ved overførsel af kr. 250 pr. deltager til klubbens konto i Vestjysk Bank, reg.nr. 7739, kontonr. 1418611. Husk at angive navn i forbindelse med indbetalingen.

Nytårskur, SMWS smagning v/Thomas Korsgaard – Venteliste

Alle pladser er optaget og der er oprettet venteliste

Traditionen tro holder Brabrand Whiskyklub – Maltværket nytårskur den første fredag efter nytår, og vi kan atter glæde os til at få besøg af en af Danmarks bedste storytellers inden for whisky, Thomas Korsgaard, der afholder smagninger for Scotch Malt Whisky Society (SMWS). Thomas arbejder som ambassadør for SMWS, og har et betydeligt antal whiskyrejser med i bagagen. Han er passioneret whiskyentusiast og vil lede os gennem 8 eksklusivt udvalgte aftapninger fra SMWS, der alle er aftappet ved fadstyrke. Så mød op til en aften med god whisky, og ikke mindst gode historier fra whiskyens hjemland.

Nytårskuren holder vi som sædvanlig på Det Gamle Gasværk, Byleddet 2 C, 8220 Brabrand, og den finder sted fredag den 6. januar 2023 kl. 19.30.

Thomas Korsgaard har denne gang udvalgt følgende aftapninger til smagningen:

SMB 19 – 18yo – 1. fill bourbon barrel 55,6% (Rare Release) (Glen Garioch)

26.182 – 30yo – 2. Fill bourbon barrel 46,7% (Vaults Collection) (Clynelish)

38.26 – 27yo – 2. Fill bourbon barrel 49,8% (Vaults Collection) (Caperdonich)

12.62 – 31yo – Ex-bourbon / 1. Fill PX Sherry Hogshead 57,9% (Vaults Collection) (Benriach)

50.118 – 31yo – 2. Fill bourbon barrel 53,0% (Vaults Collection) (Bladnoch)

G8.19 – 31yo – Ex-bourbon / 1. Fill Oloroso sherry hogshead 56,2% (Core) (Cambus)

42.76 – 26yo – 1. Fill bourbon hogshead 53,0% (Premium) (Tobermory)

4.292 – 19yo – Ex-oloroso sherry butt / 1. Fill PX sherry butt 59,4% (Core) (Highland Park)

Vi har endnu engang hævet niveauet i forhold til de tidligere års smagninger, og prisen for deltagelse er derfor også hævet lidt. 

Det koster kr. 550,00 for medlemmer af whiskyklubben at deltage og kr. 600,00 for ikke-medlemmer. 

Smagningen er åben for både medlemmer og ikke-medlemmer, så del gerne denne invitation med andre whisky-interesserede. Medlemmer, der tilmelder sig senest den 23. december 2022, har forrang frem for ikke-medlemmer i tilfælde af overtegning, og tildeling af pladser sker efter først til mølle-princippet.

Der vil halvvejs i smagningen blive holdt en lille pause, hvor vi serverer lidt pølse og ost, og hvor det også vil være muligt at købe øl til rimelige priser. Efter smagningen vil Thomas Korsgaard sælge eller tage mod bestilling på whisky fra SMWS.

Hvis du ønsker at deltage, så send en mail til lb@brabrandwhisky.dk med din tilmelding senest fredag den 30. december 2022.  

Der plejer at være stor interesse for at deltage i nytårskuren, så vær opmærksom på, at tilmelding sker efter ”først til mølle”-princippet. Det er i denne forbindelse vigtigt at pointere, at det er mailtilmeldingen, der er afgør tidsprioriteten. Det er således ikke tilstrækkeligt blot at foretage betaling for deltagelse. Der skal også sendes en mail med tilmelding.

Betaling kan som vanligt ske ved overførsel af beløbet til klubbens konto bankkonto i Vestjysk Bank, reg.nr. 7739 kontonr. 1418611. Betaling kan også ske kontant ved indgangen. Husk ved betaling at anføre dit navn efterfulgt af ”Nytårskur 2023”.

Den Danske Rom og Whiskyfestival i Frederiks 4. nov 2022 kl 13-21

Kære medlem af Brabrand Whiskyklub – Maltværket

Der er stadig mulighed for at melde sig til turen til Den Danske Rom og Whiskyfestival i Frederiks, der arrangeres og afholdes af MacY, se dette link:  https://macy.dk/festival.php 

De skriver på hjemmesiden:

Når du først har betalt din indgangsbillet, vil du have adgang til mere end 400 gratis smagsprøver af blandt andet rom, whisky, portvin, cognac, armagnac, absinth, pastis, grappa, gin og en overraskelse. Derudover er der mulighed for at tilkøbe ekstra smagsprøver på mere end 100 produkter.

Vores festival bygger på at dem, der producerer vores produkter, er tilstede for at berige dig og alle andre gæster med netop deres specialiteter – og de er der igen i 2022, hvilket gør, at de bedste forudsætninger for en god festival oplevelse for dig, er tilstede.

Vi har arrangeret en tur fredag eftermiddag 4. november og aften inkl. bus fra Aarhus/Brabrand.

 • Afgang Aarhus/Brabrand ca. kl. 13.
 • Ankomst til Frederiks 14-14.30 velkomst og gennemgang af festivalens muligheder
 • Ca. 17.30 – fællesspisning (MacY bestemmer maden) inkluderet i prisen
 • Kl. 20 festivalen slutter og vi finder bussen, som fører os hjem med ankomst ca. kl. 21.

Hvis vi kan samle 20 deltagere, er prisen for at deltage kr. 428 for medlemmer og kr. 478 for ikke-medlemmer. 

Betaling for arrangementet kan ske ved overførsel til klubbens konto i Vestjysk Bank, reg.nr. 7739 kontonr. 1418611. 

Arrangementet er åbent for både medlemmer og ikke-medlemmer, så del gerne denne invitation med andre whisky-interesserede. 

Tilmelding skal ske på lb@brabrandwhisky.dk.  

Mad med whisky – Whisky til mad. 

Nu er der kun 10 dage, til vi slår dørene op på Det Gamle Gasværk i Brabrand til whiskyklubbens traditionelle indslag i Brabrand Kulturuge: Mad med whisky – Whisky til mad.

Der er stadig få ledige pladser, så hold dig endelig ikke tilbage, hvis du gerne vil have en både kulinarisk og musikalsk oplevelse i godt selskab.

Inviter din familie, kolleger, venner eller andre, du gerne vil opleve dette sammen med!

I anledning af whiskyklubbens 10-års jubilæum i år har vi udvidet budgettet til den musikalske underholdning og har engageret bandet Tradish. De spiller traditionel irsk musik.

Kokken har lovet en menu i gourmet-klassen, og whiskytemaet er i år dansk whisky. I maden vil således indgå Braunstein Library Collection 15:2, Thy Whisky No 17 STOVT og Stauning Smoke Floor Malted Smoked Barley. De samme whiskyer kan smages til retterne, hvis man tilkøber whiskymenuen.

Der kan købes øl, vand og vin til fornuftige priser, og efter maden vil der også være mulighed for at købe whisky i baren.

Vi har indgået en aftale med Skanderborg Bryghus, der leverer fremragende østjysk øl til arrangementet.

Det er vigtigt at understrege, at arrangementet ikke er forbeholdt whiskyentusiaster. 

Whisky er smagsgiver til retterne, men dominerer ikke smagen, og bryder man sig ikke om at drikke whisky, kan man blot undlade at tilkøbe whiskymenuen. 

Med andre ord er der lagt op til en fest for alle, der kan lide god mad og livemusik, og der bliver også mulighed for at få afprøvet, om danseskoene stadig kan snøres og røres.

Tilmelding kan ske ved mail til lb@brabrandwhisky.dk. Husk at skrive, om der ønskes whiskymenu til maden.

Vi glæder os til at se mange glade gæster!

Skotland Revival smagning 24. juni

16 af klubbens medlemmer vendte sent søndag aften sidst i maj hjem fra en 5 dage lang tur til den sydvestlige del af Skotland.

På trods af skærpede toldregler som følge af Brexit tog vi smagsprøver med hjem fra alle de destillerier, som vi besøgte (en sandhed med en lille modifikation, som vil blive afsløret i forbindelse med den nedenfor omtalte smagning). Vi havde nemlig i forvejen allieret os med Toldvæsenet, der beredvilligt stillede op med to mand. De hjalp os med at indfortolde de flasker, som oversteg det kvantum på 1 liter pr. person, der udgør grænsen for toldfri indførsel efter Brexit.

På turen besøgte vi Campbeltown, Lochranza Distillery (Arran), Lagg Distillery, Ben Nevis Distillery, Oban, Tobermory Distillery, Glengoyne Distillery og Clydeside Distillery.

Som vi har tradition for, når vi har været på tur til Skotland, holder vi en smagning med whisky fra de destillerier, vi har besøgt.

Smagningen afholdes fredag den 24. juni 2022 kl. 19.30 på Det Gamle Gasværk, Byleddet 2 C, 8220 Brabrand.

Smagningen vil omfatte følgende whiskyer:

 • Longrow (heavily peated) lagret på sherryfad, 57,6 % fra Campbeltown
 • Arranach lagret på D’issan Margaux, 58 % fra Lochranza Distillery (The Arran)
 • Arran, heavily peated, Rum Cask Finish, 57,2 % købt på Lagg Distillery
 • Ben Nevis, Traditional, 46 % fra Ben Nevis Distillery
 • Oban, Distiller’s Edition, Double Matured, 43 %, Oban Distillery
 • Tobermory, Bourbon Barrel, 58,3 %, Tobermory Distillery
 • Ledaig, 21 år, Ruby Port Pipe Finish, 52,3 %, Tobermory Distillery
 • Glengoyne Teapot Dram, 59 %, Glengoyne Distillery
 • Clydeside, Stobcross, 46 %, Clydeside Distillery

Smagningen er åben for alle interesserede, men medlemmer af Brabrand Whiskyklub, der melder sig til smagningen senest søndag den 12. juni 2022, har fortrinsret frem for ikke-medlemmer. Der er plads til 34 deltagere i smagningen.

Der vil som vanligt blive en pause i smagningen, hvor vi serverer lidt ost og pølse.

Øl og vand kan købes til rimelige priser.

Det koster kr. 300 for medlemmer og kr. 350 for ikke-medlemmer at deltage i smagningen. Betaling kan ske ved overførsel af beløbet til klubbens konto i Vestjysk Bank, reg.nr. 7739, kontonr. 1418611. Husk at skrive navn i meddelelsesfeltet, så vi kan se, hvem betalingen kommer fra.

Tilmelding til smagningen skal ske på lb@brabrandwhisky.dk senest søndag den 19. juni 2022. Det er vigtigt af hensyn til tilmeldingsrækkefølgen, at der foretages tilmelding og ikke blot indbetaling af deltagerbetaling.

Del gerne denne invitation med andre whiskyinteresserede.

Besøg danske destillerier 9.-10. April

Turen starter lørdag den 9. april kl. 9.00 og slutter søndag den 10. kl. ca. 17.00

Vi kører først til Trolden Bryghus og Destilleri i Kolding, hvor der er smagning og frokost. Efter det skal vi nå færgen til Ærø kl. 15.00 i Svendborg. Overfarten tager 75 min, så der mulighed for kaffe og kage for dem der har lyst. Vi kører direkte til smagning ved Ærø Whisky og når den er overstået til vores overnatningssted Villa Blomberg for at tjekke ind. Derefter til en restaurant for at indtage middag. Hvornår man går i seng, bestemmer man selv, men k. 8.15 søndag kører bussen til færgen igen. Morgenmaden indtages på færgen. Når vi kommer til Svendborg, er der kun ca. 20 minutter til dagens første smagning hos Mosgaard Whisky. Ved frokosttid kører vi til Nyborg Destilleri, hvor vi først smager og dernæst spiser frokost. Og derefter går turen til Aarhus igen.

Der er plads til 18 på turen og kommer vi op på det, blive prisen eksklusiv egne drikkevarer og middag lørdag aften et sted mellem 2.200 og 2.400. Her er det forudsat, at man bor to og to og selv medbringer sengelinned og håndklæde. Enkeltværelse koster 100 kroner ekstra og linnedpakke 75 kroner.

For at kunne reservere, er det nødvendigt med en forhåndstilmelding.

Destillerier mv. kan slås op ved nedenstående links

Trolden Destilleri & bryghushttps://www.trolden.com/besoeg-os/

Ærøfærgen https://www.aeroe-ferry.dk/da/sejlplaner/sejlplan-5-jan-19-juni-2022

Ærø Whisky https://aeroewhisky.com/smag/

Villa Blomberg https://www.villablomberg.dk/

Mosgaard Whisky https://mosgaardwhisky.dk/

Nyborg Destilleri https://nyborgdestilleri.com/rundvisning-smagning/

Foreløbig plan for 2022/23

 • 25. marts – Generalforsamling
 • Weekenden 9. –10. april – Besøg på danske destillerier
  Foreløbig plan: Fary Lochan, Trolden, Ærø Whisky, Mosgaard Whisky og Nyborg destilleri med overnatning på Ærø
 • 7. maj – Martin Markvardsen, Highland Park
 • 25.-29. maj – Skotland
 • 24. juni, Skotland Revival
 • 12. august – Slatparty, Engdalsvej
 • 11. september – Brabrand kulturuge, Spiritusmesse med Kåre Gyldenløve, Sall Whisky
 • 17. september – Mad med Whisky – Whisky til Mad
 • 11. november – Tema: Dansk Whisky, eventuelt med Lars Gregersen
 • 6. januar 2023 – Nytårskur, SMWS smagning v/Thomas Korsgaard
 • 10. marts 2023 – Generalforsamling